Boek

Samen met schrijfmaatje Willem Verdaasdonk heb ik afgelopen maanden hard gewerkt aan een boek over schrijven. En we vonden al snel een dolenthousiaste uitgeverij. Schrijf eens even normaal, joh is:

een boek met glimlachgarantie!

schrijfeensevennormaaljoh-kleinWant schrijven is hartstikke leuk. En best makkelijk. Als je tenminste schrijft zoals je praat. Ingewikkelder hoeft het niet te zijn. We maken het onszelf vaak ontzettend lastig omdat we schrijven zoals we het op school hebben geleerd. En in de jaren die volgden is het er niet beter op geworden. Lange zinnen, wollige woorden, nogal afstandelijk dus.

Maar een tekst moet voor de lezer de moeite waard zijn. Zo simpel is het.

We beloven je: het is geen doorsnee boek. Vandaar die glimlachgarantie. We hebben het geschreven voor iedereen die schrijft. Beginnende schrijvers, geoefende schrijvers en doorgewinterde schrijvers. In het boek vind je de wereld aan voorbeeldteksten. Je ziet al snel het verschil tussen een goede en minder goede tekst. En je staat te kijken van alle tips en trucs. Een voorproefje:

  • het broodje afhaak
  • de vertel-het-je-buurman-test
  • de eerste zin-tester
  • de tekst-thermometer
  • de vier watjes
  • de broertjes Suf en Duf
  • en nog veel meer

Wanneer het boek klaar is? Half september ligt het in de boekhandel. Ruim voor de feestdagen dus. Als je schrijft, moet je ‘m hebben. Of doe eens lief: geef hem cadeau. Nu al interesse? Stuur alvast een mailtje.


Het grote bzv e-book

Dat andere boek, het grote bzv e-book, is er natuurlijk ook nog. Ben je fan van Boer Zoekt Vrouw en wil je lekker nagenieten?

– 170 pagina’s dik
– alle columns van 5 (!) seizoenen bzv
– extra bonuscolumns
– the making of… (een bzv-column)

Voor maar € 4,95 is het e-book van jou. Ik zet er zelfs een persoonlijke boodschap in als je dat leuk vindt. Kost niets extra. Je kunt het boek op je mobieltje of tablet lezen. Maar e-reader kan natuurlijk ook.

Belangstelling? Stuur een mailtje en je krijgt het e-book direct binnen.